Toegekende Premies

Op dinsdag 1-1-2019 heeft het bestuur van de Stichting ‘t Roojer Dorpsfonds op de Nieuwjaarsreceptie, welke is georganiseerd door de Dorpsraad van Stramproy, de toegekende premies van 2018 bekend gemaakt. Na beoordeling van de ingediende aanvragen en zorgvuldig overleg is het bestuur tot de volgende verdeling gekomen:

1. De premie van € 3.250,- gaat naar Volleybalvereniging Hyundai Peter Janssen Stravoc. Op 27 oktober 2018 werd voor het eerst de “Roojer Kwis” georganiseerd. Met dit evenement heeft Stravoc -bijna- de hele Stramproyer gemeenschap op de been gekregen.  Naar schatting zo’n 1.000 mensen, jong en oud, denkers en doeners waren op 27 oktober 2018 in de weer om de vele vragen beantwoord te krijgen. Elk team vanuit een eigen kwishonk, maar ook op diverse locaties in het dorp was duidelijk dat er iets te doen was in Stramproy. En op 9 november, tijdens de prijsuitreiking, werd dit alles nog eens dunnetjes over gedaan ! 

2. De premie van € 2.500,- gaat naar de Jeugd-Dorpsraad van Stramproy voor de organisatie van de “Hapjes Sapjes tocht” op 9 september 2018. Met dit evenement heeft de Jeugd-Dorpsraad vele mensen uit Stramproy op de been gekregen. Vele gezinnen liepen mee tijdens de wandeling langs de mooie en interessante plekken van ons dorp. En op elke locatie werd een stukje verleden van Stramproy in herinnering geroepen. Bovendien werden de wandelaars getrakteerd op traditionele streekproducten !

3. De premie van € 2.000,- gaat naar aan de Stichting Nijsmeulebuûrt voor “Roojer Pompoenenfestijn”. Met dit evenement heeft De Nijsmeulebuûrt  vele mensen uit Stramproy op de been gekregen.  Niet alleen de -directe- buurtbewoners zijn betrokken, ook vele andere mensen uit Stramproy hebben hun steentje bijgedragen in de vorm van grond voor de opkweek, recepten voor gerechten, pompoensierstukken, etc. En dit alles was niet alleen bedoeld om de ‘noaberhulp’ te bevorderen, ook het Kankeronderzoekfonds Limburg vaart er wel bij.

4. De premie van € 1.500,- gaat naar de Stichting Heyerkapel voor de realisatie van de “Alleveerekapel”. Met de realisatie van de herbouwde Alleveerekapel, alsmede het onderhoud aan de vele andere kruizen en kapellen in en rond Stramproy, levert de Stichting Heyerkapel een substantiële bijdrage aan het behoud van een stuk Stramproyer historie.

5. De premie van € 1.000,- werd toegekend aan de Stichting plaatselijk comité voor heemkunde Stramproy bij gelegenheid van de festiviteiten rond de herdenking van 75 jaar bevrijding van Stramproy. Daarnaast is het in 2019  70 jaar geleden dat Indonesië onafhankelijk werd; een stukje geschiedenis waarin 65 Roojer jongens voor ons vaderland hebben gevochten. Middels een 5-tal activiteiten op en rond 22-09-2019 zal het plaatselijk comité voor heemkunde de jaren 1945-1950 herdenken met de hele gemeenschap Stramproy. 

6. Een jeugdprijs ter waarde van € 500,- werd toegekend aan Stichting Mega Dance Stramproy bij gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Mega Dance in Stramproy. In het bijzonder zal er een ‘Silent Disco’ worden georganiseerd voor de jeugdige bezoekers.

7. Tevens werd een jeugdprijs ter waarde van € 500,- toegekend aan Fanfare St. Willibrordus Stramproy voor haar investering in de muzikale ontwikkeling van de kinderen van Stramproy. En meer specifiek: de opstart van het Rojer-Muziek- Kompas (RMK). Deze muziekopleiding is bedoeld voor alle kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar en wordt verzorgd door een gediplomeerd muziekdocent.

8. De 55⁺-premie van € 500,- werd toegekend aan de Stichting Leefbaarheid Stramproy voor de aanschaf van een rolstoel- of duo-fiets. Middels het programma “De Fiets” wordt een integraal fietsprogramma voor de mindervalide fietser van Stramproy geboden. Naast de aanschaf van een 5-tal fietsen zullen ook een 30-tal vrijwilligers geworven worden; en tevens wordt geïnvesteerd in een fietsenhok, website en -wekelijkse- fietsprogramma’s.

9. Het schouderklopje ter waarde van € 250,- werd toegekend aan KOS De Firtel  voor de aanschaf van 250 T-shirts (met logo) voor de leerlingen van BS De Firtel. Deze shirts kunnen worden gebruikt bij de jaarlijkse activiteiten (schoolreisje, sportdag, weerterscholen- en zwemtoernooi, voorleeswedstrijd, etc.). Niet alleen voor de herkenbaarheid, maar ook voor de veiligheid van onze Roojer kinderen kennen wij graag dit schouderklopje toe.

1.   2.   3.   4.   5.

6.   7.   8.   9.

Wij danken de sponsoren alsmede onze anonieme begunstigers uit het bedrijfsleven die deze verschillende vormen van financiële ondersteuning wederom mede mogelijk hebben gemaakt.

 

Top