Toegekende Premies

Op maandag 1-1-2018 heeft het bestuur van de Stichting ‘t Roojer Dorpsfonds op de Nieuwjaarsreceptie, welke is georganiseerd door de Dorpsraad van Stramproy, de toegekende premies van 2017 bekend gemaakt. Na beoordeling van de ingediende aanvragen en zorgvuldig overleg is het bestuur tot de volgende verdeling gekomen:

1.       De premie van € 3.250,- gaat naar KVW Stramproy. In 2018 viert KVW Stramproy haar 50-jarig bestaansfeest. Middels een 5-tal activiteiten (resp. 9, 17 & 23 juni en 10 augustus alsmede de uitreiking van een boek) zal geheel Stramproy worden meegenomen in 50 jaar KVW. In het bijzonder de jeugd van Stramproy alsmede de ontelbare vrijwilligers worden in 2018 extra in het zonnetje gezet.

2.       De premie van € 2.500,- gaat naar VV De Zoatmaale voor de organisatie van “6x11 joar Zoatmaale in Rooj”. Met als hoofdthema: “Vasteloavendj, veur os allemoal !” werd van 18 t/m 26 november 2017 de hele gemeenschap Stramproy meegenomen in 6x11 joar Zoatmaale. Van jong tot oud en voor ieder wat wils stond Stramproy een week lang in het teken van dit jubileum.

3.       De premie van € 2.000,- gaat naar de Stichting Leefbaarheid Stramproy voor het Project “De Bus”. Doel van dit project is Visio Stramproy bewoners, alsmede andere doelgroepen binnen de gemeenschap Stramproy, een vriendelijk en veilig vervoer te bieden. Naast de aanschaf brengt deze bus onderhouds- en brandstofkosten met zich mee. Middels een bijdrage van het Dorpsfonds wordt dit initiatief gewaardeerd én kan de bijdrage voor de gebruikers beperkt blijven wat drempelverlagend zal werken.

4.       De premie van € 1.500,- gaat naar Equinus Rijvereniging voor het opzetten van een nieuwe competitie voor de –recreatieve– paardensport in Limburg. In het voorjaar 2018 wordt deze nieuwe competitie opgezet met dressuur welke in teamverband van 4-tallen, in diverse Limburgse dorpen,  wordt verreden. De finale zal plaatsvinden op vrijdag 27 juli 2018 op het eigen Concours Hippique Equinus in Stramproy.

5.       De premie van € 1.000,- gaat naar Toer- en Wielerclub Stramproy voor het organiseren van een “Jubileum-ronde” bij gelegenheid van het 30-jarig bestaan van deze vereniging. Naast de alom bekende wielerrondes was het uniek dat Stramproy die dag (2 september 2017) ook etappeplaats was voor de Boels Ladies Tour 2017, waarbij de absolute wereldtop op het gebied van dameswielrennen aan de start verscheen.

6.       De jeugdprijs van € 500,- werd toegekend aan Handboogvereniging Sint Hubertus voor de aanschaf van beeldschermen en camera’s op de binnenbanen zodat publiek en schutter direct kunnen zien waar haar of zijn pijl terecht is gekomen. Enerzijds voor doorontwikkeling en anderzijds om deze sport aantrekkelijker te maken voor publiek is deze investering zeer wenselijk.

7.       Een 55⁺-premie van € 350,- werd toegekend aan Beugelclub Stramproy voor de bouw van een doelmatige overkapte scoot-mobielstalling. De beugelbaan wordt veelvuldig gebruikt door invalide en hoogbejaarde personen die afhankelijk zijn van een scoot-mobiel. Door de bouw van een overdekte stalling, blijft het zitvlak van de scoot-mobiel droog.

8.       Tevens is een 55⁺-premie van € 350,- toegekend aan ZijActief Stramproy voor de aanschaf van een nieuwe muziekinstallatie t.b.v. ZijActief Volksdansen. Als één van de grootste volksdansgroepen van Limburg, dansen wekelijks 2 groepen dames in de leeftijd van 55-85 jaar. Daarnaast worden regelmatig optredens verzorgd bij jubilea, molenfeesten en in Zorgcentrum Rust in Roy. Door de aanschaf van een compacte en mobiele audio-installatie zal deze groep weer up-to-date en toekomstbestendig zijn.

9.       Het schouderklopje ter waarde van € 350,- werd toegekend aan Handbalvereniging Stramproy voor de aanschaf van ballen en tenues om mee te kunnen doen aan de competitie. Het gaat daarbij om een groep kinderen in de leeftijd vanaf 4 jaar die wekelijks trainen en zo spelenderwijs kennismaken met deze mooie sport. Als algemene waardering, alsmede het nieuw leven inblazen van de handbalsport in Stramproy werd deze vereniging beloond met een welgemeend schouderklopje.

Wij danken de sponsors alsmede onze anonieme begunstigers uit het bedrijfsleven die deze verschillende vormen van financiële ondersteuning wederom mede mogelijk hebben gemaakt.

 

Top