Toegekende Premies

Op vrijdag  1-1-2021 heeft het bestuur van de Stichting ‘t Roojer Dorpsfonds op de -digitale-Nieuwjaarsreceptie, welke is georganiseerd door de Dorpsraad van Stramproy, de toegekende premies van 2020 bekend gemaakt. Na beoordeling van de ingediende aanvragen en zorgvuldig overleg is het bestuur tot de volgende verdeling gekomen:

  • De eerste prijs ad. € 3.000,- werd toegekend aan Gemengd koor Da Capo voor de organisatie van het muziekspektakel “Vrienden van Rooi Live”. In het weekend van 16, 17 en 18 april 2021 zal het gaan gebeuren. Met maar liefst 8 Roojer bands en artiesten en spreekstalmeester Richard de Hoop zal een avondvullend en uitermate gevarieerd programma aan de Roojer bevolking worden gebracht. Leuke bijkomstigheid is dat in 2021 tevens het 25-jarig jubileum van Da Capo wordt gevierd.
  • De tweede prijs ad. € 2.250,- werd toegekend aan Stichting Leefbaarheid Stramproy en Ouderenvereniging Stramproy  voor de organisatie van “Het nieuwe begin” . Op zondag 16 mei 2021 zal het gaan gebeuren; dan wordt er een unieke en hartverwarmende bijeenkomst voor de 65+-inwoners van Rooj georganiseerd om een ‘punt’ te zetten achter een moeilijke corona-tijd. Naast een brunch met “ein lekker stùkske Roojer vlaai” waarbij men tegelijkertijd kan luisteren naar mooie verhalen uit de “oude doos”, zijn er mooie wandel- en fietstochten door Stramproy.
  • De derde prijs ad. € 1.750,- werd toegekend aan Brevendia voor de organisatie van een “Food Festival”. Op zaterdag 1 mei 2021 zal op Sportpark De Steinakker een Food Festival georganiseerd worden. Samen met een aantal lokale (horeca-)ondernemers zal Brevendia een festival organiseren voor de hele Roojer samenleving.
  • De vierde prijs ad. € 1.250,- werd toegekend aan de Beugelclub Stramproy. In 2021 viert de beugelclub haar 50-jarig bestaan.  Vanwege de corona-pandemie is er nog geen definitieve datum bekend, maar wel duidelijk is dat (indien en voor zover de omstandigheden het toelaten) er in 2021 diverse activiteiten gaan plaatsvinden. 1. Een koppeltoernooi voor leden en niet-leden; 2. Een Beugelfietsroute voor jong en oud met een 3-tal stops bij beugelbanen als rustplaats en 3. Een kaart-/kien-middag/-avond voor alle inwoners van Stramproy.
  • De vijfde prijs ad. € 750,- werd toegekend aan EHBO-vereniging Stramproy-Tungelroy voor de aanschaf van extra lesmateriaal zodat de lessen door kunnen gaan in deze moeilijke coronatijd. Door het aanschaffen van extra reanimatiepoppen, alcoholgel en –spray, handschoenen en mondmaskers kunnen herhalings- en reanimatielessen toch doorgaan en blijft Rooj ‘veilig’. 
  • Een jeugdprijs ad. € 250,- werd toegekend aan Kinderkoortje Sing4U voor de aanschaf van kleine slagwerk instrumenten om de repetities en (in de toekomst) optredens leuker en ‘aansprekender’ te maken voor het jeugdig zangtalent van Rooj.
  • Tevens werd een jeugdprijs ad. € 250,- toegekend aan Stichting Mega Dance voor de organisatie van een schuimparty voor de jeugd van Stramproy. Helaas kon dit evenement in 2020 niet doorgaan wegens de corona-pandemie. Maar in 2021 hopen zij de Roojer jeugd wél te kunnen verrassen met een schuimparty.
  • De 55⁺-premie ad. € 500,- werd toegekend aan Ouderenvereniging St. Willibrordus voor de organisatie van haar 60-jarig jubileum. Om dit te vieren zal er een feestmiddag komen in De Zaal, zal er een blijvende herinnering komen voor de meer dan 800 leden én zal er een aanpassing plaatsvinden van het monument bij Kloeësterhoof. 
  • Het schouderklopje ad. € 350,- werd toegekend aan Stichting Damescomité Fanfare St. Willibrordus voor de organisatie van de herfstwandeltocht 2020 op 11 oktober jl. De corona-pandemie heeft de gemoederen flink bezig gehouden. Enerzijds was er behoefte aan ‘ontmoeting en samen zijn in de natuur’ en anderzijds waren er vele beperkende maatregelen rondom de organisatie van een wandeltocht. Het Damescomité van onze fanfare heeft het aangedurfd om dit evenement tóch, op een corona-veilige manier, door te laten gaan. En dat is gelukt !

Wij danken de sponsoren alsmede onze anonieme begunstigers uit het bedrijfsleven die deze verschillende vormen van financiële ondersteuning wederom mede mogelijk hebben gemaakt.

Top