Toegekende Premies

Op maandag  1-1-2024 heeft het bestuur van Stichting ‘t Roojer Dorpsfonds op de Nieuwjaarsreceptie de toegekende premies van 2023 bekend gemaakt. Na beoordeling van de ingediende aanvragen en zorgvuldig overleg is het bestuur tot de volgende verdeling gekomen:

  • De eerste prijs ad. € 3.000,- werd toegekend aan Schutterij St. Catharina Stramproy voor de organisatie van haar 525-jarig jubileum. Om dit jubileum te vieren organiseert Schutterij St. Catharina in het weekend van 30-31 augustus en 1 september 2024 een zeer uitgebreid feest voor heel Stramproy. Op vrijdag wordt gestart met een receptie, gevolgd door een feestavond met een breed scala van Roojer artiesten. Muziek voor jong en oud. Op zaterdag is er een schietwedstrijd voor verenigingen en vriendengroepen. Aansluitend is er een feestavond die wordt opgeluisterd door Limburgse artiesten. Op zondag wordt er een brunch verzorgd voor de ouderen, gevolgd door een familiedag met o.a. fiets- en wandeltocht, bingo en een kinderdorp voor de kleinsten.
  • De tweede prijs ad. € 2.000,- werd toegekend aan Stichting de Nijsmeulebuurt  voor de organisatie van een jaarlijks terugkerend Jeu de Boules-evenement nabij de Nijsmolen. De eerste editie, de “Roojer kampioenschappen” in 2023, was een dusdanig succes, dat een vervolg niet kan uitblijven. In de eerste editie streden maar liefst 32 teams op 6 banen om de eer.
  • De derde prijs ad. € 1.500,- werd toegekend aan Handbalvereniging Stramproy als bijdrage voor de aanschaf van trainingsmaterialen die m.n. de jeugd(trainers) kan helpen om nog betere trainingen neer te zetten. Concreet wordt gedacht aan een aantal trainings-dummies waarmee een breed scala aan oefeningen kan worden aangeboden.
  • De vierde prijs ad. € 1.000,- werd toegekend aan Handboogvereniging St. Hubertus voor een financiële bijdrage aan cursusmateriaal om kennis te maken met de handboogsport. Meer specifiek gaat de Handboogvereniging introductiecursussen “HandboogSPORT” aanbieden. Niet alleen voor de jeugd, maar ook voor ouderen een mooie gelegenheid om  kennis te maken met deze eeuwenoude sport.
  • De vijfde prijs ad. € 750,- werd toegekend aan Stravoc & Brevendia voor organisatie van een “gezamelik Vasteloavendsbâl”. Onder het motto “Gael & Greun make same bal!” wordt er op vrijdag 19 januari een gezamenlijk feestje gebouwd in de voetbalkantine op De Steinakker.
  • Het schouderklopje werd toegekend aan Thieu Nielissen voor zijn tomeloze inzet voor de gehele gemeenschap Stramproy. Is er iets te doen in Stramproy, dan staat Thieu met z’n camera paraat. Alles wordt -uitgebreid- vastgelegd en in Thieu z’n digitale archief opgeslagen. Thieu is voor deze inzet in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen en een dinerbon van Boshuis Nieuw Vosseven.

Gezien de aard en het aantal van de aanvragen 2023 werd er dit jaar geen jeugdpremie en 55+-premie uitgekeerd.

Wij danken de sponsoren alsmede onze anonieme begunstigers uit het bedrijfsleven die deze verschillende vormen van financiële ondersteuning wederom mede mogelijk hebben gemaakt.

Top